Områdebeskrivelse for Pattaya/Jomtien

Pattaya/Jomtien ligger på østkysten, ca. 1 ½ times kørselfra Bangkok.  De to byer er stort set vokset sammen, og hvor Pattaya-delen er den vilde, festlige og farverige,er Jomtien den mere afslappede, og i stor udstrækning henvendt til de mere rolige familieferier. Da byen ligger så tæt på Bangkok og samtidig ligger ved havet,er den et yndet udflugtsmål også for thailænderne selv.

Byen er kendt og berygtet som festby nr. 1 i Thailand, med GoGo barer , pubber, turistbutikker, hoteller og restauranter side om side.

Det var de amerikanske soldater der i begyndelsen af 60erne kom hertil for at feste og hygge sig, der har gjort byen kendt ogberygtet. Før dette var Pattaya blot en lille fiskerby med få hundrede indbyggere. I dag bor der uofficielt mere end 200.000.

Pattayas lidt dårlige rygte – med kun sex og prostitutions, er dog ikke helt berettiget.

Specielt de seneste 5 år er der ofret mange milliarder på at udvikle byen, rengøre strandene og i hele taget at gøre byen til et mere familieorienteret sted at være. Dette arbejde ventes at fortsætte i årene fremover. Sexindustrien er i dag primært koncentreret i centrum, mens byen, strandene og de omkringliggende områder byder på mange spændende oplevelser.

For golfspillere er byen – ligesom Hua Hin et mekka, med et stort udvalg af flotte baner indenfor kort køreafstand. Se mere om golf i Pattaya/Jomtien her.
Jomtien – lidt syd for byen, med villakvarterer, grønne områder, hyggelige restauranter og den rolige strand, der hvor de fleste familier vælger at
feriere eller måske endda bosætte sig.

Hvis du ønsker mere end strand eller byliv, er der mere end rigeligt med attraktioner, sightseeing og aktiviteter  i og omkring Pattaya/Jomtien;

Dykning/snorkling omkring øerne Koh Larn , Koh Sak og Koh Samet.

Wat Yan, Tæt på Nong Nooch ligger dette flotte tempel, ca. 17 km. fra Pattaya.

Bang Sarey, fiskelandsby 15 km fra Pattaya, med bla. fine fiskerestauranter.

Pattaya Tiger Zoo, med tigere, elefanter,krokodiller, shows mv.

Tiffanys cabaret show , det første transvestit show i sydøst asien.

Pattaya Elephant Village , naturligvis med flotte shows.

Underwater World Pattaya, måske største og mest moderne akvarie i Asien.

Nong Nooch Tropisk have med shows og underholdning.

Pattaya Floating Market – Flot kulturel oplevelse i Pattaya.

Som om dette ikke var nok, er der langs strandene et bredt udvalg af vandsportsaktiviteter og fiskeri, ligesom du kan tage på en lang række spændende vandre, cykel og bådture rundt i området.

Shopping  i Pattaya/Jomtien når ikke helt samme højder som i Bangkok, men der er alligevel et godt udvalg af store indkøbscentra.

The Avenue, Royal Garden Plaza, Central Festival Pattaya Beach, og Outlet Mall Pattaya for at nævne de største. Alle med de kendte mærkevarer, og til fornuftige priser. Hvis du er mere til de små hyggelige souvenir butikker, ligger mange af disse langs Beach Road eller i Walking Street ligesom de mange skrædder forretninger.

Se dig for når du handler – mange ting er kopivarer, og de handlende starter gerne på høje niveauer for os Falanger ( hvide turister). Bestiller du tøj hos skrædderen, så sørg for at du har tid til at få prøvet tøjet undervejs og aftal prisen iforvejen.

Som i Bangkok har Pattaya også en række weekend markeder, hvoraf Thepprasit med over 500 stande med smykker, brugskunst, tøj og sko samt naturligvis en lang række madboder er et af de største.

Udvalget af hoteller og guest houses i Pattaya/Jomtien er ganske stort. Du finder low budget hoteller fra baht 500,- ( dkk 90 ) pr. nat, middelklasse fra omkring baht 1000,- mens de flotteste hoteller så som; Royal Cliff hotel, Dusit Thani, Sheraton ligger fra Baht 2.500 ( dkk 450,-) og op til Baht 8-10.000,- ( dkk 1.700,-).

Du kan søge efter alle hotellerne, og booke HER.

Pattayas natteliv er – hvis du ønsker det – vildt og underholdende.

Når Soi 13 til 16 i South Pattaya, bliver lukket for biltrafik om aftenen, forvandles det til ”Party-Zone”.

Bedre kendt som Walking Street, med barer, pubber, GoGo klubber, diskoteker som slås om din opmærksomhed – og penge. Letpåklædte piger, Ladyboys , Shows og høj musik er med til at få blodet i kog. Uanset om du er til fest og farver eller ej, bør du tage turen forbi en aften for at opleve stemningen i gaden som går i selvsving efter mørkets frembrud.

Som alle andre steder i Thailand er udvalget af restauranter og spisesteder uendeligt. Thaierne elsker god mad, og du finder ganske glimrende madboder hvor du kan spise for en flad tier. Ønsker du lidt mere comfort så sæt dig ind og nyd den gode thailandske mad på en af de mange gaderestauranter. På de fleste hoteller finder du gourmetrestauranter, men til absolut spiselige priser.