Områdebeskrivelse for Koh Samui

Koh Samui er Thailands 3 største Ø efter hhv. Phuket og Koh Chang. Øen måler ca. 15 x 20 kilometer, og ligger i den Thailandske bugt, små 700 km. syd for Bangkok.

På mindre end 20 år har Koh Samui udviklet sig fra at være et sted for Back Packere, til at være et højt værdsat internationalt rejsemål.

Først i 1973 blev vejen rundt på Koh Samui færdiggjort, og denne er så i de senere år blevet udbygget.

Du flyver til Koh Samui fra Bangkok, Krabi, Phuket, Chiang Mai eller Pattaya med Bangkok Airways – eneste flyselskab på øen.

Der er også mange forbindelser både fra Phuket og Hua Hin, hvor du kan køre med bus.

Sejlturen over afhænger af hvilken båd du vælger. Speedbåd over, tager ca. 45 minutter, mens natfærgen tager omkring 5 timer.

Fordelen ved at være på en forholdsvis lille ø, er at du hele tiden er i nærheden af både de flotte strande og de mange spændende udflugtsmål.

Her er er række forslag til udflugter og aktiviteter;

Koh Samui Butterfly Garden, med hundredevis af sommerfugle, insekter, udsigtspunkter.

Koh Samui Big Budda, stor statua, souvenier shops mv.

Namuang Waterfall, er det største af de mange på Koh Samui.

Ang Thong National Marine Park, 42 mindre øer, fantastisk udsigt og vand.

Chaweng Beach, er Koh Samuis største og mest populære strand.

Herudover findes der både Krokodillefarme, Tiger Zoo, Slangefarm, Abe teater, så der er rigelige med udflugtsmål.

En mulighed er også en kort sejltur til naboøen Koh Phangan med de berømte Full Moon Parties.

Hører du til de mere aktive, er vandsport, dykning, snorkling optimalt på Samui, med det krystalklare vand, rev og omkringliggende småøer.

Shopping på Koh Samui foregår på hvert et gadehjørne, men firkantet fortalt finder du det største udvalg i Chaweng Beach, de bedste deals ved Nathon Beach og de små spændende butiller ved Lamai Beach.

Som i alle andre områder af Thailand er der alt fra lokalt håndværk, smykker , ure, tøj og ikke mindst kopivarer.

På Samui finder du overnatningsmuligheder i alle prisklasser – billige hytter og værelser til backpackere fra dkk 50 kr og op, og lige til de flotteste 5 stjernede hoteller. Prismæssigt ligger Koh Samui fortsat en del under f.eks Phuket.

Du kan søge efter hoteller på Koh Samui HER .

Koh Samui har et godt og varieret restaurations –  og natteliv.

Fra sofistikerede gourmet restauranter, Full Moon Parties, Discoteker, Ølbarer, Thai boksning ( for kvinder) og Mudderbrydning…

Der er ikke samme omfang af GoGo barer som du ser i Pattaya og Phuket, men de findes. Cabaret shows ( ladyboys) har du også, og det meste findes omkring Chaweng Beach.

Generelt er Koh Samui ikke et af de mest besøgte steder i Thailand af Skandinavere, men det skyldes nok mest at det er lidt mere besværligt at komme dertil.