Områdebeskrivelse for Hua Hin

Hua Hin, ligger små 200 km. syd for Thailands hovedstad Bangkok. Hua Hin er kendt som en af Thailands smukkeste badebyer, og bliver da også flittigt benyttet af kongefamilien, som har deres flotte sommerpalads i byen.

Turen til Hua Hin tager ca. 3 timer i bil fra Bangkok, og hvert år modtager byen titusindevis af turister fra hele verden, herunder mange fra Skandinavien. De kommer bla. for at nyde det gode klima, de lange flotte hvide sandstrande og det alsidige thailandske køkken.

Tidligere betragtede mange Hua Hin som et sted primært for golfspillerene pga. af de mange flotte  golfbaner, men flere og flere har fundet ud af at byen har meget mere at byde på, herunder en stribe af spændende udflugtsmål, aktiviteter, samt et rigtig godt handelsliv.

Trods den rivende udvikling som byen er i, med mange nye flotte boligprojekter, nye butikker og restauranter, så har byen formået at bevare sin charme og det rolige tempo som så mange holder af.

Hua Hin har et rigt udvalg af både interessante udflugtsmål og spændende aktiviteter for de som ønsker mere end en afslappende badeferie.

Herunder har vi listet en række af de mest interessante, og rejser du på egen hånd, kan vi anbefale at du kontakter en af de mange tour arrangører i byen, da de er både dygtige og billige.

Hua Hin floating market ( det flydende marked) , lige uden for centrum.

Kongepaladset Klai Kangwon , Kongefamiliens palads i Hua Hin.

Hua Hin Jernbanestation, smuk arkitektur i Hua Hin.

Khao Takiap, bedre kendt som Abebjerget, lige syd for centrum.

Wat Huay MongKhon , verdens største munkeskulptur vest for Hua Hin.

Pala-U waterfall, et af Thailands største vandfald, 60 km. vest for Hua Hin.

Sam Roi Yot, kystnær nationalpark  70 km. fra Hua Hin.

Koh Talu, Ø med koralrev, perfekt for dykning/snorkling,  2 timer fra Hua Hin.

Lion Island, lille privatejet Ø lige ud for kysten ved Khao Takiab.

Som nævnt er der for den aktive familie også nok at foretage sig i og omkring Hua Hin.

Elefant ridning, i Elephant Village kun 5 km. fra centrum.

Heste ridning, langs strandene i Hua Hin.

Gokart center, blot 3 km. fra centrum af Hua Hin.

Ferskvandsfiskeri, i Hua Hin fisfing Lodge, ca. 10 km. fra centrum.

Vandsports aktiviteter, primært ved stranden ud for Khao Takiab.

Cykle- og vandreture, i og omkring det naturskønne Hua Hin.

Madlavningskurser, lav at tilberede Thaimad, både korte og lange kurser.

Golf, med hele 8 topbaner i og omkring Hua Hin. ( Se oversigt her ).

Shopping i Hua Hin, er som i resten af Thailand både morsomt og til tider tidskrævende, ligesom der på mange produkter kan være en god del at spare. Husk dog altid på at mange af mærkevarerne ofte er kopivarer.

Det forventes at du “prutter” om prisen, men gør det med en realistisk forventning om prisen, uden at fornærme sælgeren, og gerne med et smil – så opnår du de bedste resultater/priser.

Kunsthåndværk, skræddersyet tøj, elektronik og smykker, er blot nogle af de varer du med fordel kan handle ind.

I Hua Hin har du det store indkøbscenter Market Village lidt syd for centrum. Her er der et stort udvalg af butikker, ligesom du kan få stillet sult og tørst på en af restauranterne.

Det bedst kendte udendørs marked i Hua Hin kaldes Night Market og ligger i centrum af byen. Det er absolut et “must” at besøge dette, og åbningstiderne er fra kl. ca. 18.00 til 23.00.

Hua Hin er velsignet med en række fantastisk flotte hoteller, rigtig mange med den bedste beliggenhed tæt på centrum, og lige ud til stranden. Af kendte hoteller kan nævnes; Hilton Resort and Spa, Sofitel Centara Grand Resort & Villas, Hua Hin Marriott Resort and Spa,Dusit Thani Resort Hua Hin, Anantara Hua Hin, Hyatt Regency Hua Hin,Evason Hua Hin Resort and Spa,  og er det luksus du søger, går du ikke galt i byen her.

Du kan søge efter alle hotellerne, og booke dit hotel her.

Hua Hin er ikke kendt for det vilde natteliv, som du kan finde i f.eks. Bangkok, Pattaya eller Phuket, både fordi man ønsker at bevare Hua Hin som et roligt familievenligt sted, men også pga. Kongefamiliens tilstedeværelse. Alligevel er der i centrum rig mulighed for at finde en hyggelig bar med både musik og dans. Der er også de pæne natklubber – Bla. en god en af slagsen på Hilton.

Du bør heller ikke snyde dig selv for et thailandsk Cabaret show ( de fleste er transvestitter), eller en af de hyggelige barer med levende musik. Herudover findes der også en lang række karaokebarer hvor du kan få testet dit eget sangtalent. 

Hua Hin har på en relativ kort årrække udviklet sig fra en forholdsvis stille fiskerby til et high class turistmål, og det kulenariske køkken og udvalget af restauranter har fulgt med. Idag finder du udover det skønne thailandske køkken også et bredt udvalg af både Skandinavisk, Europæisk, Mexicansk, Indisk, Japansk og Koreansk mad.

Det er helt umuligt at begynde at remse alle restauranterne op, men generelt kan vi sige at Hua Hin er kendt for fisk og skaldyr – ikke unaturligt med placeringen lige ved havet.

De fleste restauranter ligger koncentreret i og omkring centrum, og du finder et bredt sortiment – lige fra de eksklusive internationale restauranter på luksus hotellerne, til de lokale thai restauranter. Du bør ikke gå glip af nogen af dem.

Kommer senere Hua Hin Turguide