Om Thailand

OM THAILAND

Thailand, som med rette kaldes Smilets Land, er et af danskernes foretrukne rejsemål.  Årligt besøger mere end 150.000 danskere Thailand, størsteparten i vinterhalvåret. De vil væk fra den kolde og våde vinter herhjemme, og ned til en behagelig gennemsnitstemperatur omkring de 28 grader – og 27 i vandet. Flyvetiden på de godt 10 timer afskrækker ikke turisterne – tvært imod stiger antallet af besøgende støt år efter år.

I alt forventes Bounty landet at modtage ca. 20 mio. turister i 2011 – flest fra nær områderne , så som Kina, Japan og Korea.

Udover den venlige og imødekommende lokale befolkning , er der mange forhold som trækker turisterne til.

For det første har du de behagelige temperaturer året rundt på mellem 27-32 grader, og selv om der er størst efterspørgsel på rejserne i vinter halvåret , så ved de fleste thailands kendere at landet også uden for den absolutte højsæson  byder på pragtfuldt vejr, ofte kun afbrudt af et kortvarigt heftigt regnskyl, hvorefter solen igen skinner, og udendørs aktiviteterne kan genoptages.

Fordelen ved at rejse i lavsæsonen er at du som regel kan finde lavere priser på både fly, hotel og lejeboligerne.

Den pragtfulde natur, lange hvide sandstrande, eksotiske egne og øer, krystalklart vand samt det skønne thailandske køkken, er andre gode grunde til at besøge Thailand. ( Se mere under Områderne ).

Prisniveauet eller leveomkostningerne er et andet forhold som trækker i Thailands favør.

I gennemsnit ligger priserne i Thailand på ca. ¼ af de danske, og ligeledes langt under af hvad du finder på andre populære destinationer, så som Grand Canaria, Spanien eller Tyrkiet.

Mange udlændinge vælger da også at bosætte sig mere eller mindre permanent i Thailand, og har du en månedlig indkomst på f.eks dkk 10.000,- rækker denne altså 4 gange så langt, som den ville gøre i Danmark.

Samtidig er investeringen til boligkøb forholdsvis beskeden, og for DKK mellem 0,5 – 1 mio får du hvad de fleste vil betegne som en drømmebolig. ( Se mere under Boligkøb ).

Golf i Thailand er et kapitel for sig, med over 200 golfbaner af ofte meget høj standard fordelt hen over landet.

Moderne faciliteter, lave priser, eksklusiv atmosfære, en venlig og hjælpsom Caddie, gør golf i Thailand til en behagelig og uforglemmelig oplevelse. ( Læs meget mere under Golf. )

I de følgende afsnit har vi samlet en lang række fakta omkring Thailand, lige fra historie, geografi, klima, befolkning, skik- og brug samt praktiske informationer.

God fornøjelse, og velkommen til Thailand – du vil elske det.

THAILAND

Geografisk er Thailand med sine 513.000 km2 ca. 12 gange større end Danmark ( 43.000 km2 ).

Thailand grænser op til Burma, Laos og Cambodja, ligesom det strækker sig helt ned til Malaysia via Malaccahalvøen.

Der bor omkring 67 mio. mennesker, hvoraf mere end 10 mio. bor i landets hovedstad og eneste rigtige storby Bangkok. Mere end 80% af Thailands
befolkning bor på landet.

Andre større byer er; Nakhon Ratchasima ( 300.000) , Songkhla ( 250.000) , Rayong ( 220.000) og Chiang Mai i Nord med sine ca. 170.000 indbyggere.

De største og vigtigste floder i Thailand er Chao Phraya og Mekong, som bla. bruges til varetransport.

Største øer;
Phuket, Koh Chang og Koh Samui.

Thailand er et kongedømme, og landet er opdelt i 77 provinser – kaldet changwat. Disse er igen opdelt i distrikter, underdistrikter og kommuner – ikke så forskelligt fra Danmark.

Selv om Kongen, Bhumibol , som i øvrigt er højt elsket, er uden formel indflydelse på demokratiet, har han alligevel gennem årene haft meget stor betydning for landet, og det har ofte været ham der har taget de afgørende skridt til løsning af konflikter.

Politisk har Thailand oplevet hele 17 militærkup siden landet i 1932 overgik fra enevælden til konstitutionelt demokrati. Heldigvis har langt de fleste været helt ublodige, og ikke haft stor indflydelse på politikken der føres.

Udenrigspolitisk  er Thailand pragmatisk anlagt, og derfor har landet da heller aldrig været koloniseret – bortset fra en kort besættelse under 2. verdenskrig.

Klimaet i Thailand er tropisk, og det betyder at der er varmt året rundt samt forholdsvis høj luftfugtighed.

Den varmeste periode er kort før sommermonsunen fra maj til oktober, og det er da også i denne periode langt størstedelen af nedbøren falder. I modsætning til Danmark hvor vi tit oplever heldagsregn, falder nedbøren i Thailand oftest som korte heftige regnbyger. Der er dog meget store regionale forskelle.

Befolkningen i Thailand er forholdsvis ensartet. Ca. 75% er thailændere og taler Thai, mens der er omkring 10% kinesere ( som sidder på store dele af det private erhvervsliv). Hele 95% af befolkninger er buddhister, og derudover har de et lille mindretal længst mod syd i landet ( mod Malaysia) af muslimer.

Den thailandske kultur er stærkt præget af buddhismen, med de smukke og pragtfulde templer overalt. De buddhistiske munke med deres karakteristiske beklædning nyder da også stor anseelse i samfundet, og vil du som buddhist yde en ekstra god gerning, kunne hjælp eller mad til munkene være en af måderne.

Sammen med dyrkelsen af buddhismen har overtro, magi, astrologi og åndemaneri ligeledes stor betydning for thailænderne. Du ser f.eks ofte små smukt udformede åndehuse, som skal huse stedets skytsånder.

Ønsker du mere detaljeret information omkring historie, politik, geografi mv. , kan vi anbefale at du besøger Wikipedia på nettet, eller du kan købe din faglitteratur her.

Møntfoden i Thailand hedder Baht , og forkortes THB. Kursen er pr. ( sep. 2011) 5,64 hvilket betyder at du for DKK 100 får 564 Baht . 100 Baht koster således DKK 17,73.
Du kan godt vælge at tage en lille smule kontanter med i Baht til Thailand, og derudover er det muligt både at benytte dit kreditkort til at hæve i Thailand, eller veksle fra både EUR, USD og DKK.

Visum regler for langt de fleste af os er ganske enkle, da du automatisk får 30 dages turistvisum når du ankommer til Thailand med fly. Dog gives kun 15 dage hvis du ankommer via landegrænse, f.eks bil fra Burma eller Cambodja.

Skal du opholde dig længere tid i Thailand, kan du inden afrejse ansøge om et turistvisum i op til 90 dage. Dette gøres enten til den thailandske ambassade i København, eller hos det thailandske generalkonsulat i Hvide Sande.

Hvis opholdet gælder uddannelse, arbejde eller måske længere ophold end 90 dage, skal du samme sted ansøge om en såkaldt ”non-emmigrant ” visum.

Priserne ligger pt. på DKK fra 200,- og op, afhængig af længden af perioden der ansøges om.

Ambassaden i
København
;

Norgesmindevej 18

2900 Hellerup

Tel. 39 62 50 10

Konsulatet i Hvide
Sande;

Stormgade 8

6960 Hvide Sande

Tel. 97 31 15 41

Adfærd

Thailænderne er generelt et tolerant folkefærd, de har let til smil, og er ganske overbærende med vore ( turisternes) ubeviste fejltrin. Dog er der et par områder hvor det er vigtigt du undgår at støde dem.

Først og fremmest er der kongefamilien, som bør behandles med den største respekt – det er ikke tilladt at komme med upassende kommentarer eller bemærkninger, og da slet ikke offentligt.

Det samme gælder buddhismen, herunder både når du besøger et af de mere end 2.000 templer , så skal det ske i passende beklædning ( lange bukser/lang nederdel samt tildækkede skuldre, og selvfølgelig uden fodtøj indendørs), men også i mødet med de mange thailandske munke, hvor du generelt forventes at opføre dig respektfuldt.

I Thailand giver de sjældent hånd som vi kender det herhjemme, men viser derimod en gestus, hvor de samler hænderne som i bøn, og bukker hovedet. Som turist er det tilstrækkeligt med et let nik og et smil tilbage.

Lad generelt være med at hidse dig op og skælde ud, da det sjældent løser problemerne der måtte opstå undervejs på ferien. Prøv i stedet med et smil og foreslå en løsning, da Thailænderne – som så mange andre steder i Asien for alt i verden ikke vil tabe ansigt.

Undgå at pege på andre med foden, da dette er det ”laveste” på kroppen, ligesom hovedet er det ”højeste”, og du skal derfor heller ikke berøre andre der.

Drikkepenge er i udgangspunktet ikke et ”must”, men som så mange andre steder i verden, er det blevet en vane at give en lille ekstra skilling i forbindelse med taxitur, restaurantbesøg mv. Husk dog at gennemsnitslønnen for en ufaglært i Thailand blot ligger på Baht 5-6.000,- , hvorfor drikkepengene selvfølgelig bør stå i forhold til dette.

Tidsforskellen til Danmark er 6 timer , så når klokken er 16.00 i Danmark, er klokken 22.00 i Thailand.Når vi har sommertid i Danmark, er forskellen kun 5 timer.

Vacciner er som udgangspunkt ikke obligatoriske eller nødvendige for almindelige charter turister , men check dog altid med din lokale læge, og helst et par måneder før afrejse, så der er tid til at få arrangeret eventuelle.

Forsikring, Husk at det gule sygesikringskort ikke gælder i Thailand, og du bør derfor tegne en rejseforsikring hjemmefra der minimum dækker ansvar og sygdom.

Shooping i Thailand er både sjovt og billigt. Alt fra læder, tøj, krydderier, smykker, spil mv. Du skal huske at ”prutte” om prisen på markederne, gerne med et smil – det kommer du længst med.

Husk dog at der findes et utal af kopivarer, og virker det som om prisen er for ”god til at være sand”, ja så stemmer det sikkert.

Der er venstrekørsel i Thailand, og samtidig er trafikken i specielt de store byer ganske meget anderledes end herhjemme. De fleste vælger da også at tage en TukTuk , en åben thailandsk taxi, hvor kunderne kan hoppe af og på undervejs. Også her kan du med fordel “prutte” om prisen – thailænderne ønsker som sådan ikke at snyde dig, men de betragter os vesterlændinge som meget rige, og synes derfor det er ”fair” at vi betaler lidt ekstra.

Da det er varmt, og luftfugtigheden høj, bør du huske at drikke rigeligt med vand – og det skal ikke være fra hanen, men på flaske.

Under de øvrige menupunkter kan du finde endnu flere informationer om turen til Thailand, køb eller leje af bolig, golf eller sightseeing generelt.

Hvis du har spørgsmål som ikke er beskrevet, er du også meget velkommen til at kontakte os.